Aktualno

Gor dol in Gremo gor Na Sv. Križ

V TD Selca bomo organizirali že tradicionalni pohod GREMO GOR na enega izmed štirih vrhov v okolici Selc. Značilnost vseh 4. vrhov je, da imajo na svojih vrhovih postavljene cerkve !     

GREMO GOR

KDAJ: dobili se  bomo v nedeljo 30.8.2020 ob 10:30 uri v centru Selc. Na Sv. Križu bo poskrbljeno za zabavo in okrepčilo. Vabljeni ste vsi, saj je pohod srednje zahteven in glede na različne možnosti starta primeren prav za vse starosti. 

V sklopu pohoda GREMO GOR bo potekal tudi zahtevnejši 7 urni pohod GREMO GOR-DOL preko vseh štirih vrhov naenkrat.    

 

GOR PA DOL

 

KDAJ se bomo dobili: v nedeljo 30.8.2020 ob 6.uri na Športnem parku ROVN v Selcih.    

OPIS POTI: Najprej se bomo podali proti Sv. Miklavžu (955), nato po položnejši poti do vasi Dolenja vas kjer bo postanek z brezplačno malico. Po okrepčilu se vzpnemo na Sv. Mohor(954) in nato se začne lažji del poti do Sv. Jedrti in nato še do Sv. Križa, kjer je cilj današnje poti. Tako bomo obkrožili vas Selca in obiskali vse štiri cerkvice, ki kraljujejo na omenjenih vrhovih  Na cilju bomo približno od 12 do 13 ure. Ta pohod je zahtevnejši in je primeren le za pohodnike, ki so vajeni daljših pohodov

Štartnine NI - vsi udeleženci GOR-DOL dobijo na poti brezblačno malico.

 

Oba pohoda sta vodena s strani članov TD SELCA.   


 

PREBERI!!

 

 

Ekipa TD Selca si želi podmladka, ki bi v nadaljevanju prevzelo vodenje TD SELCA.  Naprej bi vodili organizacijo že utečenih aktivnosti TD SELCA, dodajali nove in ukinjali neaktualne!

Naša želja je, da se primopredaja izvede v letu 2017; zato vsi, ki ste zainteresirani za vodenje društva naprej ali vključitev v upravni odbor TD Selca, povabljeni k pogovoru.

(več informacij pri predsedniku društva Tomažu Habjan (gsm:031378751) 


Oglejte si novo internetno stran Turizem v Selški dolini .

Oglejte si še internetno stran JZR, ki pokriva področje turizma v Selški dolini! 


Pred zimo je čas, da v predprodaji kupite smučarske vozovnice za naša bližnja smučišča!  Dobite jih lahko v TICu (Muzej Železniki), v bifeju na Bazenu Železniki ali v bifeju Športne dvorane Železniki!

CENE SO UGODNE! LINK Kaj si lahko privoščite pri nas v Selški dolini!
 
V TD Selca smo pričeli s skeniranjem starih fotografij vasi Selca. Zbiramo fotografije hiš, domačij, odsekov vasi, ulic, dogodkov in predmetov izpred tridesetih let. Prosimo vas, če imate fotografije, ki bi prikazovale katerega od željenih motivov, da nas pokličete in s tem omogočite razstavo "kopij" teh fotografij (originali seveda ostanejo pri vas doma). Kasneje predvidevamo tudi nadaljevanje oz drugo izdajo knjige Selca nekoč (avtorice Olge Šmid). Vabimo pa tudi nekoga, ki bi želel ob slikah ubesediti nekaj podatkov o Selcih nekoč. Vsi lastniki fotografij in literarnih prispevkov bodo v zborniku omenjeni - tako se bomo zapisali v zgodovino.     Upravni odbor TD Selca (pridemo do vas)    

SPONZORJI PRIREDITVE SELO SELA SELE 2014:

VELIKI: Domel d.d., Alpmetal&Co. d.o.o. (TC Soriška planina),  Kopla d.o.o., KS selca, TD Selca in  Občina Železniki

MALI: Javni zavod Ratitovec, Igor Marin s.p., Toni Mohorič transport, Vision studio d.o.o., Aktiv kmečkih žena selške doline, Aplus d.o.o., Lotrič Meroslovje d.o.o., Mesarstvo Čadež, Zavarovalnica Triglav, Goljevšček Jernej, PGD Selca, Sankaško društvo Selca, KUD Selca, SNOP, Župnija Selca, 

 


Sponzorji maškarade 2013!!  Sponzorji letošnje maškarade TD Selca so bili: Alpmetal, Alples, Domel, Občina Železniki, Lotrič meroslovje , Športno društvo slepih in slabovidnih, Cvetje in darila Klavdija, Gorenjska banka, Javni zavod Ratitovec, LTO Blegoš, Gostišče Zalogar, Gasilsko društvo Selca, Brunarica Dražgoše, Picerija Grapa, Medeni kruhki Cirila Šmid, Gostilna pri Štihlnu, Gostilna Trnje, ŠD Selca - rovn, Smučarski center Rudno, Tomažin iz Bukovščice, frizerstvo Majda iz Selc, frizerstvo Mateja Gartner, MiraMar.

Klikni name... Denar

 


Klopice ob sprehajalnih poteh v Selcih so v večji meri obnovljene! Če je kje še kakšna, ki smo jo spregledali nam prosim to sporočite na e mail : tdselca@gmail.com


MIZICA POGRNI SE

Jezik ven Dobro jutro Slovenija Kul
 
Sponzorji biltena ob prireditvi 30 let folklore v Selcih!
Alpmetal, Lotrič merila, Alples, Domel, Javni Zavod Ratitovec, Lušina razvoz hrane, Gostilna Zalogar, Marin-Taverna Rovn, Pohleven Franc SP, Jeles, Medeni kruhki Šmid, Smučišče Rudno, MiraMar, Cvetje in darila Klacdija, Visati, Vision vezenje, Športno društvo slepih in slabovidnih, Avto B Domen Benedik, Vodovodno inst. Berce Viljem,  Izdeliovanje narodnih noš Mojca Berce, Boštjan Gartnar photography in Tiskarna Fara.
Posebna zahvala za lektoriranje gre Tini Lušina Basaj in za zelo lično oblikovanje gospe Jani Lavtar iz Selc. Za sestavljanje in uredništvo biltena pa se lahko zahvalimo Sonji Čenčič, ki je tudi v celotno prireditev vložila daleč največ truda in prostovoljnega dela! Hvala tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli k tej prireditvi, ki jo je za vpis v zgodovino pripravilo za vas TD SELCA!   

 


Kot zanimivost lahko pridodamo še, da je bil Miklavžev pohod 2009 izbran kot dogodek tedna na Škofjeloškem, kar si štejemo v posebno čast, saj smo imeli hudo konkurenco, kot na primer otvoritev nove mestne brvi v Škofji Loki, in tako dalje. Posnetek si lahko poslušate na tejle povezavi: Jezik ven

Oglejte si možnosti pohodov Gremo gor in Gor pa dol Nasmeh

Oglejte si štempiljke pohodov Gremo gor! Jezik ven


DOSEŽKI KRAJANOV

Vsak od vas lahko preko e- maila tdselca@gmail.com sporoči dosežek oz. dogodek, ki naj bi zaznamoval vas, kot krajana in kraj kjer ste doma. Lahko napišete kratko predstavitev vašega početja in občutke ki ste jih pri tem doživljali.

Dobro bi bilo spoznati naše popotnike, avanturiste, izumitelje, umetnike, pohodnike, planince, ...

Na primer: Peš v Portorož, Osvojil Slo transverzalo, 100 vrhov, Skok s padalom iz Ratitovca, ...


IZLET TD SELCA!

Vse zainteresirane za vsakoletni izlet s TD Selca, prosimo če nam na mail sporočite vaše želje oz pobude kam naj bi izlet organizirali! Vse ideje so dobrodošle in se bodo skušale upoštevati! Hvala vsem ki boste kaj predlagali!

Naš e mail: tdselca@gmail.com


SLIKE IN VAŠI VTISI IZ NAŠIH AKTIVNOSTI

V izpeljali smo so zaželjeni tudi komentarji in vaši vtisi ter v galeriji slik fotografije vas obiskovalcev oz. udeležencev in tudi tistih ki se naših aktivnosti žal ne udeležujete.

Fotografije in komentarje lahko pošljete na naš e- mail:

tdselca@gmail.com

in ga bomo objavili !


Naša oglasna deska... , na katere bodite pozorni. Ob vseh naših dogodkih, veselo visijo po vaseh, kjer jih lahko opazite in seveda tudi preberete vsebino, kaj vam sporočajo.